Hoe het in z'n werk gaat

Beste deelnemer,
  
Om alles vlot te laten verlopen tijdens de online lessessie zijn er wel enkele voorwaarden ivm uw computersysteem, tablet of gsm:

Het online lesplatform loopt goed op meeste browsers. Doch raden wij Google Chrome aan op alle platformen (ook voor IOS). Enkel Microsoft Internet Edge of Explorer werken NIET voor online workshops. Via deze link kan u Google Chrome downloaden: https://www.google.com/chrome/ .

Gebruik een goede wifi verbinding en zorg dat de camera en microfoon (normaal ingebouwd in elke laptop) aangesloten zijn. Wij zijn niet verantwoordelijk voor uw wifi verbinding of voor geluid en beeld op uw computer, tablet of gsm. Bij gebruik van tablet of gsm wel opletten wel dat u op een wifi verbinding zit ipv uw (4G) verbinding op de smartphone. De verbinding vraagt een hoog verbruik door de streaming en zo vermijdt u dus over uw maandelijkse limiet te gaan.

Controleer uw microfoon en speakers VOORAF. Geef uw browser toestemming voor gebruik van de microfoon en camera, hoewel dit normaal standaard is ingesteld. Let wel: inloggen via een bedrijfsnetwerk kan problemen geven omdat vaak standaardprogramma's worden opgestart die mogelijk uw microfoon blokkeren.

Volledig uitloggen uit andere programma's die uw microfoon kunnen blokkeren (zoals Skype) of inloggen via een andere browser.

Maak dat u al uw materialen heeft klaarstaan om de les goed te kunnen volgen. Bij de meeste sessies gaat u ook zelf aan het werk, zonder het juiste materiaal is het dus niet mogelijk de les te volgen. In de cursusfiche staat dan ook welke materialen zeker klaar dienen te staan.

Zorg dat u zelf ook in goed licht zit. Geen tegenlicht of in een donkere kamer. Plaats uzelf in een normaal verlichte ruimte, dit voor optimale beeldweergave.

Een half uurtje voor aanvang van de workshop ontvangt u van ons per email de link naar de ‘klasruimte’, U kan vanaf dan reeds inloggen en uitproberen.

Is er een toevallige timeout van uw verbinding is dat meestal van heel korte duur. Best dan even uitloggen en opnieuw inloggen, dit duur slechts enkele seconden.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor uw verbinding, hard- en software net als voor het juiste materiaal om de workshop te volgen. Bij twijfel kan u ons steeds contacteren voor een tryout op voorhand, zo bent u volledig zeker.

Geen schrik, bij een voorbereiding verloopt alles vlekkeloos, tenzij u kleuren morst natuurlijk!

Alvast veel leerplezier toegewenst,


Michael en Kimberly,
voor MiKimFX.academy